Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox 23 (beta) neumožňuje v nastavení vypnout JavaScript od HTML - No právě - podle mě je pořád Javaskript...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2013 15:36

    HTML (neregistrovaný)

    No právě - podle mě je pořád Javaskript oddělitelná složka web stránek, která by neměla mít vliv na jejich funkčnost pokud Javaskript není v prohlížeči podporován (nebo je vypnut).

    Samozřejmě, že pokud něco může udělat prohlížeč, ať to udělá, ale pořád platí, že je to jenom doplňková funkce, web by měl být schopen fungovat i bez toho.

    A to, že Javaskript nemá přístup k souborovému systému, je sice aktuální stav, ale do budoucna se to stejně změní ... dokonce Gůgl už má API pro Javaskript, aby na souborový systém mohl hrabat - snad by to mělo být ve Chrome (nevím, Chrome nepoužívám, takže se můžu mýlit, jenom si pamatuju, že jsem něco takového o Chrome někde četl, možná že snad dokonce i zde na rootu).

    Jinak - mám odpor k psaní velých písmen uprostřed slov - v psací podobě dokonce ani není nějaký rozumný způsob, jak to velké "S" na předcházející malé "a" napojit. Když jsem to zkoušel, vypadá to hrůzostrašně.

    A co se týká toho hardvéru - píšu to, jak je obvyklé (byť na rozdíl od srbštiny ne 100procentněbodově) v češtině, tak jak to vyslovuju. Pokud to vyslovuješ [hardvare], klidně si to jako hardware piš. Mimochodem, kouknul jsem na Wikipedii a naši bratři Slováci a Srbové už na hardvér, resp. hardver přešli. Uznávám - správně česky to je "technické vybavení".