Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox 3 nezpůsobil revoluci, Opera se mírně propadá od freshmouse - Propad Opery (resp. to, že o ni není...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2008 19:54

    freshmouse (neregistrovaný)
    Propad Opery (resp. to, že o ni není zájem) vidím jako logický.

    Před nějakou dobou jsem si ji musel instalovat kvůli testování nějakého webu. Zjistil jsem, že od doby, co jsem ji kdysi zkusil poprvé, se nic nezměnilo.

    Operu vidím jako neuvěřitelně nepoužitelný produkt s naprosto zmateným uživatelským rozhraním postrádajícím jakoukoli ergonomii.

    Opera totiž z nějakého důvodu vsadila všechny své karty na skupinu lidí, kterou neumím pojmenovat, ale která se většinu času zabývá nejrůznějšími úpravami používaných aplikací (v počítači, telefonu...). Vesměs se jedná o uživatele Windows a jejich oblíbenou činností je stahovat si tapety a vyzvánění do telefonu atp. V 95 % jsou tito lidé muži okolo 16 let.

    Každá nové verze Opery sice přinese z technického hlediska zajímavé funkce, ale na uživatele se poněkud nehledí. Nemyslím, že bych byl nějaké máslo, ale používání Opery by mě dohnalo k sebevraždě.

    Osobně neznám nikoho (IT odborníci, obyčejní uživatelé, ženy, muži, mladí, staří...), kdo by Operu používal. Nebo má někdo dojem, že běžný uživatel nejvíc ocení, že nová Opera vykresluje stránky o 0,0008 sekund rychleji než minulá verze? Asi jen vývojáři Opery...

    Pozn.: šťastný uživatel Epiphany.