Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox 4 RC je tu od Lenin POWER! - Ty skupiny panelu jsou uz vyrazne lepsi nez...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2011 11:27

    Lenin POWER!

    Ty skupiny panelu jsou uz vyrazne lepsi nez byly v betaverzich. Ted uz se daji i hezky presouvat mezi skupinama navzajem, ale porad se nedaji presouvat mezi oknama, musi se nejdriv prehazet tady. Je to vyborny pro praci, jeste by to chtelo ale oneclick prepinac na listu neco jako maji virtualni desktopy to [1 2 3 4].

    Osobne se mi libi Safari, ma to styl. Vsichni designeri UI by se meli poucit. Jen kompatibilita s webovkama a stabilita neni nic moc.

    Rekl bych ze Firefox ztraci ve prospech Chrome. U nas chrome lidi vic a vic pouzivaji. Mne tedy v Chrome 10 i s aktualizovanyma driverama nejede webgl. Ted si delam side by side test v realnem prohlizeni chrome 10 vs firefox 4 a chrome je znatelne rychlejsi, jen zere neskutecne pameti. V chrome narozdil od FF4 45 tabu neotevru.

    Testy

    V8 JS benchmark - chrome 10 - 6184 vs FF4 - 2435
    Tabtest http://nontroppo.org/timer/tabletest.html
    FF4 902ms vs CH10 266ms

    Osobne mam nejradsi ze je to dalsi prohlizec s podporou VP8, kteremu fandim aby se rozsirilo ne protoze je zadarmo - to nebylo ani VP6 ale protoze ma jasne licencni podminky. Ty MPEG4 licence jsou hrozny, tam clovek plati jiny poplatky za SD a HD obsah, navic zda je to pro mobil, TV, stream nebo pocitac. Proto mam rad VP6, zaplatite par tisic dolaru a muzete si enkodovat a sirit cokoliv dle libosti. MPEG4 prohralo s VP6 jen diky sve nenazranosti.

    Priklad z historie: pokud pamatujete 3dfx, tak tahle firma byla naprosta jednicka a na co dojela? Na svoji nenazranost. Jak se rika, kdo chce vsechno ten pak nema nic.