Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox na Windows 8 s ARM? Microsoft říká NE! od Lael Ophir - 1. Tak to jste pochopil špatně. Na Windows...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2012 3:24

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. Tak to jste pochopil špatně. Na Windows for ARM prostě aplikace třetích stran běží jen pod Metrem, a nemají přístup k Win32 API. To samozřejmě nikomu nebrání napsat browser pro Metro. JIT kompilace, která podle některých lidí vyžaduje Win32 API, se dá řešit přes System.Reflec­tion.Emit. Mozilla řve jen proto, že jejich současný kód nelze bez úpravy běžet na Windows for ARM.
    http://weblogs.mozillazine.org/asa/archives/2012/05/why-windows-classic-.html
    2. Klasická definice monopolu je taková, že existuje pouze jeden výrobce/prodejce daného produktu, A ZÁROVEŇ neexistuje substitu, A ZÁROVEŇ existují nepřekonatelné překážky pro vstup na trh. MS zjevně monopol nemá.
    3. Nevím jestli firemní Marketplace bude zdarma, ale platí se za Windows, takže bych neviděl systémový problém v placení za firemní Marketplace :). A osobně by se mi sice nelíbilo mít možnost tahat aplikace pouze z Marketplace, ale například na iPhonu to tak funguje, a rozhodně bych netvrdil, že to uživatelům bere svobodnou volbu :)