Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox na Windows 8 s ARM? Microsoft říká NE! od Lael Ophir - Co je na tom lživého? Všechny informace o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2012 1:38

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Co je na tom lživého? Všechny informace o nevydaném produktu jsou předběžné, dokud není produkt finální. Vista opravdu překládá OpenGL (verze 1.4) na Direct3D, pokud driver neimplementuje OpenGL ve vlastní režii (což od Visty dále dělat nemusí).

    OpenGL je API. MS tohle API může a nemusí implementovat. DirectX 9 pokud vím není součástí Metro.

    U toho RAIDu a šestnácté partitoin je zajímavé jednak to technické omezení (a vůbec celý předpotopní systém adresování zařízení na Linuxu), ale také to, že si s tím utility neporadí. Partitioning externích médií bych do toho netahal. MS prostě považuje externí média za obdobu diskety.

    ACL je dobré také používat :). Například na FS a ostatních zdrojích.

    Kdepak, jak by MS mohl vést evidenci DDLek obsažených v systému? Názvy knihoven losují, a plní to z generátoru bílého šumu :D

    Ano, Windows NT odjakživa vydrží běžet daleko déle než měsíc. Linux a propracované GUI? Na to se názory velmi liší. Uživatelé a odborníci na ergonomii jsou celkem ve shodě, že kvalita GUI na Linuxu není nic moc.

    Windows mají pořádný terminál. Prostě nabízejí API pro zápis znaku, přesun kurzoru apod. UNIXy běžely historicky na HW terminálech (a před tím s tištěným výstupem), a začaly s primitivní abstrakcí "všechno je soubor", takže s sebou dodnes táhnou terminálové sekvence. Jinak pracovat v textovém shellu můžete i na Windows. Například Powershell je moc pěkný. Samozřejmě kdybychom měli na Windows tak mizerné GUI jako na UNIXech, používali bychom nejspíš primárně příkazovou řádku.