Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox na Windows 8 s ARM? Microsoft říká NE! od Vít Šesták (v6ak) - Powershell moc neznám, ale přijde mi trošku jako...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2012 22:13

    Vít Šesták (v6ak)

    Powershell moc neznám, ale přijde mi trošku jako "Ruby#". Což nemusí být špatné, ale je to IMHO trošku jiná kategorie než Bash. (A na Linuxu bych to srovnával třeba s Ruby.)

    Mimochodem, napadá mě: jak to má Powershell v interaktivnim módu s napovídáním pomocí klávesy Tab (příp. nějakou obdobou)? Pokud neumí napovídat názvy souborů, tak bych ho opravdu nesrovnával s Bashem. (V opačném případě mohu přehodnotit stanovisko. Uznávám, že Powershell jsem viděl spíš narychlo.)

    K bitovým maskám: není špatné je použít, pokud stačí. A zřejmě mnohdy stačí. To, že je distribuce používají, neznamená, že by je musel používat i uživatel.

    S daemony souhlasím, je to otrava. I když asi ne zásadní problém, půjde o malou část kódu. Každopádně toto mají Windows vyřešeno lépe.

    UI je dost otázka vkusu. Zkoušel jsem vylepšovat Windows i Linuxová UI, ve druhém případě jsem došel k (pro mě) lepším výsledkům. Na Windows jsem se chtěl například zbavit té spodní zacláněcí lišty, ale pak jsem neměl jak odpojit USB mass storage a nezobrazovaly se mi notifikace. Linux je prostě pružnější.