Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox přinese multiprocesovou architekturu ještě letos od Zero - V zásadě je správně, že aplikace (jako je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2015 16:16

    Zero (neregistrovaný)

    V zásadě je správně, že aplikace (jako je třeba prohlížeč) ukousne co nejvíce dostupné paměti, protože se to pak při přecvakávaní tabů, případně mačkaní vzad/vpřed nemusí tahat z disku. Z hlediska uživatele je nejlepší, když je celá RAM využitá, nikoliv že je poloprázdná.
    To ano ale zese si zoberme neviem co vsetko FF ma v pameti ale tu mas na porovnanie MSIE mi so 4 tabmi zabera 4 procesy a celkovo 144,1 MB pameti a FF s tymi istymi tabmi a jednym procesom 262,76 MB. Tak a teraz my vysvetli ako je mozne ze IE zabera o POLOVICU menej RAM ako FF (pred tymto porovnanim som nastavil cache pre stranky na disku na 150MB pre obe prehliadace vycistil ju ukoncil prehliadace a znovu spustil).

    OS dnes bohužel neumí aplikaci říct, že potřebuje RAM na jinou aplikaci, kterou si právě spouštíte (nebo na větší cache). Ale aplikace může nedostatek RAM detekovat a nějakou paměť uvolnit (což prohlížeče +/- dělají)
    Tak toto je problem OS ze (ne)ma doskrypleny memmory management... Pokial viem tak prave OS je zodpovedny za uvolnovanie a pridelovanie sys prostriedkov aplikaciam. Ak toto dovoli aplikaciam a ta sa sprava nenazrane (ako FF) tak to je uz ale je problem aplikacie..