Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Francouzská média zahájila týden proti blokování reklamy od Lael Ophir - Linux je zastřešený Linux Foundation, neziskovkou sponzorovanou převážně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2016 13:43

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Linux je zastřešený Linux Foundation, neziskovkou sponzorovanou převážně výrobci HW. Do jádra pak přispívají převážně vývojáři placení různými výrobci HW a SW.
    http://www.linuxfoundation.org/about/members

    Samozřejmě korporátní sponzoring je také možnost, jak web financovat. Z takového webu je pak ale spíš neoficiální blog nějaké korporace. Když platí Oracle, články jsou o tom jak skvělé jsou technologie Oracle. V praxi to znamená jen to, že místo boxu s reklamou máte reklamu na celé stránce :)

    Ad ak by root články zpoplatnil koľko týchto článkov by ste si boli ochotní zakúpiť a za akú cenu - mě by víc zajímalo, kolik procent unikátních návštěvníků se stane placenými podporovateli webu.

    Ad Ak by sa za všetok obsah len platilo, z webu by zmizlo 95% obsahu, pretože by nebol natoľko cenný - to záleží na částce a na obtížnosti platby. Zatím nemáme žádný realistický způsob, jak reklamy nahradit mikroplatbami.