Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Francouzská média zahájila týden proti blokování reklamy od Lama - Prostě si musí své čtenáře vychovat. Kdyby všichni...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2016 14:59

    Lama (neregistrovaný)

    Prostě si musí své čtenáře vychovat. Kdyby všichni nenajeli na tenhle dementní model s reklamama a místo toho nutili čtenáře za obsah platit s tím, že část obsahu zdarma a prémiový obsah za poplatek, tak za pár let by to přišlo každému normální. Jo, možná by 2/3 webů zkrachovali, no a co? Aspoň by se to vytříbilo a zůstali opravdu jen ti kvalitní. Trh by skutečně aspoň zafungoval. Takhle trh pořádně nefunguje. Reps. funguje, protože krádež je regulérní tržní nástroj, kterým konzumenti vyjadřují svou nespokojenost se stavem na trhu, typickým příkladem třeba vysoké daně, čim vyšší budou, tím více budou lidé okrádat stát i ostatní. To je prostě zákon. A podobně je to i v tomto případě.
    Nehledě na to, že reklama se promítá do ceny produktu, takže čím méně reklamy, tím levnější produkty a ušetřené peníze tak můžu vrazit do obsahu který skutečně chci. Trochu utopické, ale bylo by to krásné.