Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Francouzská média zahájila týden proti blokování reklamy od Lama - Jinak je to prostě o tom, že svět...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2016 15:06

    Lama (neregistrovaný)

    Jinak je to prostě o tom, že svět spěje do rovnováhy. Když to vydavatelské domy přehnaly, tak ať se nediví. Kilo peněz za film? Ts ts..
    O. Neff to vyjádřil pěkně:
    http://neff.cz/rozhovory/30_dobrovsky_tibet_2010.html

    Myslíte, že snahy omezit nelegální kopírování hudby nebo filmů bude mít nějaký výsledek?

    Myslím, že je to předem ztracená hra. Konkrétně v hudbě jde o velikou dějinnou spravedlnost. Byly doby, kdy se zpěvák postavil na jeviště a dostal peníze ze vstupu. Málokterý byl nějak extrémně bohatý. Pak přišel Edison s fonografickým válečkem, přišly gramofonové desky a tak dále a díky technologii zpěváci obrovským způsobem zpopulárněli a zbohatli. Pozor, nikoliv proto, že by uměli lépe zpívat než jejich předchůdci v osmnáctém století, ale proto, že tu byla technologie, která dokázala multiplikovat a komercionalizovat jejich zpěv.
    Teď světem hýbe jiná technologie, která řekla: a je po legraci, protože my si to vezmeme a nebudeme se vás na nic ptát. A potrefené husy křičí, jako kdyby jim podřezávali hrdla. Naprosto to chápu, ale prostě taková je cesta osudu: technologie dala, technologie vzala. Jakmile je informace vypuštěná do světa, nedá se zabránit tomu, aby se nerozšířila.