Hlavní navigace

Názor ke zprávičce FreeBSD 8.2 je oficiálně venku od Lenin POWER! - Většina hosterů s kterými spolupracujeme, zejména si k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2011 6:43

    Lenin POWER!

    Většina hosterů s kterými spolupracujeme, zejména si k nim posíláme lidi na školení a vyměňujeme si administrativní gui a scripty preferují BSD.

    Má to výrazně menší náklady na support. Je to jednoduchý systém a zákazník nemá možnost toho podělat tolik jako v Linuxu. Třeba to /etc/rc.conf je výborná věc. Taky bootování je jednoduší, stačí jen nakopírovat kernel, žádná konfigurace a nebootuje se přes ramdisk.

    AmeriNoc, Pairs network, New york internet, FDC servers, ipowerweb.

    Zajímavý je, že ostatní hosteři mají stejný problém jako my - není elektrika, nemůžeme rozšiřovat datacentrum a brát další zákazníky. Hosting je o kvalitě supportu - máte dobrej support, máte zákazníky. U nás řešíme naprostou většinu tiketů do 5 minut a máme 24/7 telefoní support.

    Proto je důležité abychom neřešily problémy typu - překompiloval jste si v gentoo kernel a ono to zase nebootlo a co s tim máme dělat, my tu gentoo nepodporujeme, ale můžeme vám pronajmout admina za 250 usd/hodinu. Ze se vam to zda drahy? No tak navrhnete jine reseni co po nas chcete abychom vam udelali. Co treba to zformatovat a nainstalovat z image cisty gentoo, a vy si tam pak obnovite data ze zalohy. Vy jste si u nas nezaplatil zalohu? No to je smula, ale aspon to zatahne jako ztratu dat pojistovna. Vy jste si u nas nezaplatil pojistku? No tak v tom pripade naklady nesete sam.

    Taky jsme tu meli borce s ubuntu co si neustale odinstalovavali ssh a libc. Proto je zakladni system ve freebsd vyborna vec. Nejdou odinstalovat systemove soucasti. Pro hosting potrebujete spolehlivost vic nez cokoliv jineho. To ze benchmarky BSD vs Linux dopadaji trochu lepe pro linux nas vubec nezajima, vetsina serveru ma stejne zatez tak 10-15%.