Hlavní navigace

Názor ke zprávičce FSF žaluje Cisco za porušení GNU GPL od Lael Ophir - Pokud telefony a PDA s Windows tuhnou, problémem...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 12. 2008 2:29

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Pokud telefony a PDA s Windows tuhnou, problémem je typicky *implementace* Windows Mobile. Ono totiž nestačí naklikat image s komponentami, a ten nasadit na nějaký HW. Je třeba ještě udělat kvalitní drivery pro HW (což je zřejmě zásadní problém), a u vlastních podpůrné aplikace napsat rozumným způsobem. Když se to nepovede, dopadne to jako můj E-TEN X500+, který po instalaci měl asi 12MB volné RAM (ze 64MB), a zvednutí hovoru trvalo sekundu až dvě, a resource leaks vedly k nutnosti ten shit ob den rebootovat. Když se to povede, dopadne to jako HTC Touch mé přítelkyně, který jsem si půjčil na 14 dní, a kde jsem nenašel jediný problém. Nebo jako HTC Diamond, který používám dnes.

    Takže PDA s Linuxem umí totéž? Super. Já jsem uživatelem TomTomu verze 7. Jaké "totéž" budu používat, když na své HTC nasadím Linux? Jak budu synchronizovat s Exchangem (push email, kalendář, úkoly a spol, mailbox má 400MB)? Jak budu provozovat Lingeu? Co aplikace pro pokladní, účetní, potápěče, skladníky apod.?

    Jaký OS vládne Asii? Vím, že Linux má na asijském trhu větší zastoupení, ale nějak jsem nepostřehl, že by byl dominantní. Vlak ujel Linuxu, a to nejen na desktopu ;)

    Jaké arabské jméno??