Hlavní navigace

Názor ke zprávičce GCC 4.3 odkrývá chybu od Miloslav Ponkrác - Tak kompilátor, který používá implementaci memcpy, která není...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2008 17:28

    Miloslav Ponkrác
    Tak kompilátor, který používá implementaci memcpy, která není threadově, signálově, devicově a vůbec všelijak bezepčná za prvé já vůbec neznám, za druhé by to bylo diletantství takového rázu, že ten vývojář by měl raději kopat kanály, a za druhé takový kompilátor, nebo knihovna, která nedokáže implmentovat naprosto a všude bezpečnou memcpy funcki je pro mě nedůvěryhodná jako celek. Protože pokud někdo z memcpy udělá nebezpečnou funkci, pak se o to musí cíleně snažit - a určitě udělal daleko více bot v samotném kompilátoru, či knihovně, protože je amatér.

    Druhá možnost je samozřejmě špatná implementace signálů v tom kterém operačním systému - tomu bych věřil spíš. Pokud bude implementace signálů náchylná na to, že se nesmí používat všechny běžné procesorové registry například, tak pak uvnitř implementace signálů není možné používat bezpečně naprosto žádnou C funkci - bezpečný je jedině na míru napsaný assembler.

    Osobně memcpy je vůbec těžké napsat tak, aby byla nějak problémová. To člověk musí mít výrazný destrukční talent a ještě se o to snažit, aby se mu podařilo jí nějak udělat problémovou.