Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Git 2.13 přidává obranu proti kolizi SHA-1 od Filip Jirsák - Je normální, že se formáty dat (souborové formáty,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2017 23:10

    Filip Jirsák

    Je normální, že se formáty dat (souborové formáty, souborové systémy, protokoly) vyvíjejí. Může se tomu říkat třeba git2, ale vyhnout se tomu podle mne nejde (i kdyby se zůstalo u 160 bitů, objeví se později něco jiného).

    Mimochodem, součástí gitového repository je i verze formátu repository, první verze byla 0, dnes se používá verze 1. Takže git na to je připraven.

    máme ještě pár let čas
    Záleží na tom, jestli ten problém vůbec chceme řešit. A pokud ano (já jsem pro), není důvod to odkládat a není důvod dělat to jen napůl.

    Varianta, kdy tohle bude určovat správce repositáře akorát zanese neskutečný bordel do kompatibility gitu, tomu se chci vyhnout, stejně řada "správců" nechává vše výchozí.
    Že o tom rozhoduje správce repozitáře jsme uváděl jako protiklad k tomu, že o použitém hashi rozhoduje přispěvatel. Tak to být nemůže, aby změna hashovací funkce měla smysl, musí o tom rozhodovat správce repozitáře. A technicky nezáleží na tom, zda to rozhodne konfigurací, nebo tím, zda použije git nebo git3.