Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google chce hodnotit výrobce, jak aktivně aktualizují Android od Lael Ophir - Ad kdyz chce nekdo pouzivat telefon jako smartphone...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2016 0:59

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad kdyz chce nekdo pouzivat telefon jako smartphone tak NIKDY nesahne po WIndows telefonu pokun neni blazen, protoze aplikace jsou dostupne pro Android a iOS - ale nesmysl. Pro Windows Phone/Mobile je k dispozici víc než 500 000 aplikací. Ta čísla už nějakou dobu nemá smysl sledovat. Ano, pro iOS i Android je víc aplikací, ale většina z toho je stejně minimálně používaná, a jestli mám k dispozici 50 nebo 100 aplikací typu kalkulačka fakt nehraje roli. Jestli uživatele někdy aplikace na WP/WM trápí, tak je to třeba u podpory některých dronů, fitness náramků a chytrých hodinek. Ale to co popisujete vy o "hloupém telefonu" je úplně mimo.

    Ad rec byla o fajnsmekrech a ti nepotrebuji... - jak víte co potřebují nebo nepotřebují? Za mě fajnšmekr daleko víc ocení bezpečnost (která je na Androidu katastrofická), spolehlivost, výkon a plynulost, a zároveň dostupnost aplikací která ho neomezuje. Možná je osloví i možnost používat ty samé aplikace na desktopu a telefonu, nebo třeba Continuum. Podle vás fajnšmekr ocení spíš SSH klienta (kterého může mít i pro WP/WM), nebo možná SSH server (který na WP/WM fakt mít nemůže). Já bych to nechal na nich. Oni si vyberou :)

    Na UbuntuTouch a SailfishOS bych ale osobně nesázel. Nemají žádnou konkurenční výhodu, chybí dostatečně rozsáhlý ekosystém vývojářů, a ty firmy nemají rozpočet na marketing (a v případě Jolly prý už skoro ani na výplaty).