Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google dostal od EU rekordní pokutu 2,42 miliard eur, manipuloval výsledky vyhledávání od Karel - To je špatně postavený příklad. Skutečnost je ta,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2017 11:26

    Karel (neregistrovaný)

    To je špatně postavený příklad. Skutečnost je ta, že Google vlastní většinu hospod. Říká se tomu majoritní podíl. A pak si založil i vlastní pivovar a ve svých hospodách čepuje vlastní pivo. Ostatní piva sice má, ale jen jako lahváče.

    Zákazník má volbu - jít do jiné hospody. Ale jakou možnost mají jiné pivovary? Platit Googlu za to, že bude občas čepovat i jejich pivo? Přesvědčovat zákazníky, aby šli do jiné hospody? Zkoušel jste někdy někoho přesvědčit, ať přestane používat Google? Reakce je obvykle stylu "Já ani nevnímám, že mají nějaké točené, já si beztak vždy poručím lahvové Starobrno. Ale hlavně, že mají vždycky místo!"

    Jako docela mi vadí, když někdo zcela manipulativně obrací problém. Tohle není problém "jsem výrobce a je snad jedno, že to i trochu prodávám". Tohle je problém "provozuji většinu obchodů v daném státě a protežuji vlastní produkci".