Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google dostal od EU rekordní pokutu 2,42 miliard eur, manipuloval výsledky vyhledávání od Lael Ophir - OK, tak se pojďme kouknout na tu vaši...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 6. 2017 17:41

    Lael Ophir

    OK, tak se pojďme kouknout na tu vaši metaforu Marie jako Země.

    Podle John 19:25 měla Marie sestru, se kterou stála u jeho kříže.
    Podle John 1:34-56 byla Marie na návštěvě Elizabeth, zůstala u ní tři měsíce, a pak se vrátila do svého domu.

    Těch dalších zmínek v bibli, které jasně identifikují Marii jako fyzicky existující ženu, je dlouhá řada. Jistě můžete tvrdit, že to že stála u Ježíšova kříže je metafora pro to že "matka Země" byla s ním. Můžete přidat, že ta její sestra byla nějaká exoplaneta :). Ale čím více bibli opravu čtete, tím víc je jasné, že Marie není zamýšlena jako nějaká "Matka Země", ale jako fyzicky existující žena.

    Pokud už bychom se měli pustit do spekulací, tak já bych ten příběh viděl jinak. V té době pokud nevěsta nebyla panna, tak byla ukamenována (Deuteronomy 22:20-21). Pokud je ten popis v Bibli založený na faktických událostech (Luke a Matthew si dost odporují), tak je daleko pravděpodobnější, že to proběhlo úplně jinak.
    Marie byla zasnoubena Jozefovi, ale on zjistil, že je již těhotná. Nejspíš spala s někým jiným, nebo s ním před zasnoubením. Obojí by pro ní znamenalo smrt. Jozef si ji přesto vzal, a prohlásili, že otěhotněla s "duchem svatým", což se dost těžko vyvrací :). V takovém případě by to byl případ osobního hrdinství, kdy někdo dá hlavu na špalek za snoubenku, a riskuje život, aby zachránil její, i když dost možná výrazně porušila společenské normy. Je to samozřejmě spekulace, ale daleko lépe podložená, než "Matka Země".