Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google dostal od EU rekordní pokutu 2,42 miliard eur, manipuloval výsledky vyhledávání od Lael Ophir - Na prvním místě není pravda, že v procesu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2017 2:18

    Lael Ophir

    Na prvním místě není pravda, že v procesu firma nepřijde o peníze. Ty "antimonopolní" procesy končí mimo jiné tučnými pokutami. Ale hlavně: omezením vlastnických práv není jen to když vám někdo vezme firmu nebo její peníze. Omezením je i to, že vám zakáže inzerovat vlastní produkty na vašem vlastním webu, nebo že vám zakáže dodávat s OS browser či media player, když je dodávají prakticky všichni konkurenti.
    Pokud vláda na základně vágně definovaných pravidel firmu pumpne o miliardy a zakáže jí zcela běžné praktiky, tak je to s trochou nadsázky loupež za bílého dne.

    Ad z manipulátorů, překrucovačů a spin-doktorů vašeho typu se mi dělá fyzicky nevolno - mě se dělá nevolno z toho, že když si někdo dovolí reagovat na vaši propagaci omezování vlastnických práv, tak ho ihned potřebujete obviňovat z manipulace a překrucování. Jako sorry, ale to o vás dost vypovídá. Jste jedináček, nebo prostě snowflake? :)
    Neslibuji že na vás nebudu v diskusi reagovat, ale vynasnažím se být maximálně zdrženlivý, protože diskuse s vámi mě nejspíš nijak neobohatí.