Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google dostal v Evropě rekordní pokutu 4,34 miliardy eur za zneužívání monopolu od Niemand - Ach jo, demagog jako obvykle. Co z toho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2018 5:15

    Niemand (neregistrovaný)

    Ach jo, demagog jako obvykle. Co z toho účelového zkreslování informací máte, kromě vlastního uspokojení z manipulace? Vždyť tady ani nejde o MS, tak by ani osobní zaujatost neměla být faktorem.

    >> Pár let poté vlády regulují i to jestli lidé smí dobrovolně dávat své osobní informace soukromým společnostem. Facebook nemám rád, ale je čistě věc uživatelů, jestli se podělí o své soukromí.

    Stínové profily nikdy nebyly vytvořeny oficiálně dobrovolně a nelze je chápat jako podělení se o soukromí. Rovněž sbírání informací o registrovaných, ale aktuálně nepřihlášených uživatelích nelze považovat za oficiálně dobrovolné. Dále mnozí uživatelé mohli být smířeni s tím, že dají nějaké informace Facebooku, ale nepočítali s jejich dalším šířením mezi analytické "nájezdníky". To, že Facebook sdílel i privátní informace, nikoliv pouze ty, které jsou označené za veřejné, se stalo vícekrát, ale pravidelně to bylo označeno za neúmyslný omyl.