Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google dostal v Evropě rekordní pokutu 4,34 miliardy eur za zneužívání monopolu od Karel - Ale prdlajs. Co výrobci chtějí je přístup do...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2018 14:06

    Karel (neregistrovaný)

    Ale prdlajs. Co výrobci chtějí je přístup do Google Play Store. Běžný zákazník by telefon, na kterém není Google Play Store, okamžitě reklamoval. Co s takovým telefonem?

    Jenže Google přístup do Google Play Store dovolí jen při splnění podmínek, které nesouvisí s Google Play Store, ale s dalšími aktivitami Google.

    O Androidu to vážně není, výrobcům je v zásadě jedno, co je tam za OS. Co potřebují jsou aplikace, protože to zákazníky zajímá. Windows pro mobily neumřely ani tak kvůli HW nebo OS, ale zejména kvůli tomu, že pro ně nebylo dost SW. K čemu je takový telefon? Na to samé umírají Blackberry a další a další telefony.

    Monopol Google opravdu není o Androidu, ten je zdarma. Je o Play Store a podmínkách přístupu k němu. Konkurence tudíž není o tom vytvořit nový OS. Je o tom vytvořit nový "obchod s aplikacemi". Což se kupříkladu v Číně povedlo a tak na nějaké certifikace od Google prdí. Lidem je jedno, co mají za OS, hlavně že mají odkud tahat aplikace. Amazon se sice snaží, ale i ti naráží na problém, že řada aplikací je napsaných tak, že bez GApps stejně neběží.

    https://www.xda-developers.com/google-blocks-gapps-uncertified-devices-custom-rom-whitelist/
    https://www.makeuseof.com/tag/install-gapps-android/
    https://www.makeuseof.com/tag/google-play-vs-amazon-appstore-which-is-better-si/