Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google otevřel Goo.gl široké veřejnosti od Timy - - Třeba když potřebujete někam odeslat někam nějaký...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2010 0:20

    Timy (neregistrovaný)

    - Třeba když potřebujete někam odeslat někam nějaký ohavný odkaz a nejste si tak jistý, jestli to daný systém sežere nebo nějak domrví. Třeba náš školní Portál generuje odkazy (např. na vlastní rozvrh) o délce cca 150 znaků.
    - Pak jak píšete Twitter, občas es to hodí i na FB, když má s nějakou adresou problém.
    - SMS.
    - Už se mi stalo, že jsem musel adresu diktovat, zkracovač pomohl. Ale spíš ten český, jdem.cz, goo.gl se blbě vyslovuje (a tehdy stejně ještě nebyl).
    - Některé zkracovače umožňují vytvořit i vlastní název adresy, třeba http://rootcz.jdem.cz/. Cíl tohoto URL pak můžete i editovat, což se může někdy hodit, pokud často stěhujete nějaký web a nemůžete přesměrovat. Oproti předchozím bodům je zde ten problém, že daná zkracovací služba může časem skončit (což u předchozích bodů zpravidla moc nevadí, většinou je použíti takřka jednorázové) a pak povede mnoho odkazů do háje.
    - Taky se mi už stalo, že jsem chtěl vložit do nějaké diskuse odkaz na nějaký web, ale v části URL bylo nějaké zakázané slovo, zkracovač to vyřešil. (bylo to něco ve smyslu example.com/fuck-off-banan:cz a systém si myslel, že je to spam ve prospěch banánu. A dost možná to byl tenhle web, protože ani tady mi neprojde banan:cz s tečkou :-D.)
    - atd.