Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google požaduje po výrobcích telefonu dva roky bezpečnostní podpory od Andrej Babis - Maloktery clovek je ochotny si priznat nelichotive vlastnosti....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2018 17:49

    Andrej Babis (neregistrovaný)

    Maloktery clovek je ochotny si priznat nelichotive vlastnosti. Proto uplne rozumim tomu, ze si neprijdete jako lakomec. Sam s tim mam nemale zkusenosti (treba vsechny ty palce dolu :-) a stale si myslim, ze muj vyklad lepe popisuje skutecnost).

    >>Ale dávat za telefon víc jak 10 000 Kč mi přijde zbytečné

    Vy vychazite z toho, ze ty atualizace pro vas nekdo jaksi magicky zajisti proto, ze jste mu jednou zaplatil 6000CZK a myslite si, ze je to dost. Proc ne treba 5500CZK nebo 6500CZK? Nevite, ze.. . To totiz nelze nejakym odhadem ci planem presne zjistit (no stale si to mysli komousi celeho sveta a porad jim to nevychazi - a to i v zemich, kde maji temer nevycerpatelne zasoby ropy ci diamantu, ktere jim davaji jisty buffer nez se to proflakne. Zajimave je, ze velikost toho bufferu nema moc primo umerny vliv na rychlost selhani :-) ).

    Ten princip je ale preci uplne jiny. Vy platite za zarizeni, ktere vyrobce sestavil podle nejlepsi shody s poptavkou - to je ta visacka 6000CZK, kterou pred vami komunikovali vsichni predchozi zakaznici (predstavte si ty prachy jako signal potvrzujici nejakou volbu).

    Ten vyrobce potrebuje, aby za co nejnizsi naklady dodal neco co bude ocenene nejsilnejsim signalem (je jedno jestli bude jednotkova cena 1000 nebo 100000). A toho dosahne tak, ze pujde vstrict te poptavce. Pokud by lide odmitali telefony bez aktualizaci a radeji volili s aktualizacemi na ukor napr. fotoaparatu, tak budete mit Heureka a Zbozi filtr na pocet aktualizaci za tyden. Pokud vim, da se tam filtrovat podle rozliseni predni kamery, zadni kamery, pocet jader,.., ale nikde tam nevidim ty aktualizace. Vzdyt je to parametr jako kazdy jiny.

    Nerozlisujte podle ceny, vybirejte podle aktualizaci.