Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google představil nová zařízení, Android 6.0 Marshmallow příští týden od Lael Ophir - Závislost odběru na displayi vypadá tak že závisí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2015 14:32

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Závislost odběru na displayi vypadá tak že závisí na velikosti, protože se od toho odvíjí podsvětlení, a na počtu pixelů, protože více pixelů znamená více tranzistorů, plus je potřeba spočítat obsah těch pixelů (tedy vyšší zátěž CPU a GPU).

    Spotřeba RAM samozřejmě záleží mimo jiné na její velikosti (plus na počtu modulů, frekvenci a řadě dalších věcí). Jde o DRAM, kde paměťové buňky celkem rychle ztrácejí informaci, takže je třeba provádět jejich refresh. Je pěkné že linkujete desktopové komponenty. Jenže uvažte baterie Lumie 636 má jen 7.2Wh (3.7V, 1950mAh). Se spotřebou modulu 2W by vám telefon umřel po 3.6 hodinách jen díky spotřebě paměti.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Memory_refresh#DRAM
    http://www.amazon.com/1950mah-Replacement-Li-ion-Battery-Nokia/dp/B00NW5MVKC

    Pokud jde o CPU, tak každé jádro má samozřejmě i nějakou klidovou spotřebu.

    Jak už jsem psal, čtyři dny jsou u dnešních smartphonů vysoce nadstandardní výdrž. Zkuste to srovnat s telefony na Androidu nebo iOS. A jak už jsem také psal, můžete povypínat spoustu věcí zapnutím battery saveru.

    Ohledně zkušeností s vaší Lumií 635: jak jsem už psal jinde, zřejmě jde o problém HW. Na prvním místě naformátujte SD kartu, nebo ji nejlépe na zkoušku vyjměte (pomalá nebo vadná SD karta dokáže systém značně zpomalit). Pokud to nepomůže, proveďte čistě pro jistotu factory reset. Pokud to nepomůže, reklamujte telefon. WP jsou velmi plynulý a rychlý systém, a pokud vám odblokování telefonu trvá 15 sekund, je něco zásadně špatně.