Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google představil telefony Pixel od Lael Ophir - Ad ani jeden jedine telefon s hlinikovym sasi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2016 4:38

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad ani jeden jedine telefon s hlinikovym sasi na trhu neni ... Kdyz uz, tak se pouzivaj slitiny - samozřejmě že jde o slitinu hliníku.

    Ad ty se rozhodne neohnou, protoze jestli neco, tak prasknou - ale vždyť zase kecáte a děláte ze sebe blba, jako ostatně skoro vždycky (výjimky potěší). Viděl jsem dva telefony s hliníkovým rámem, které měly poškození rohů podobné tomu na obrázku. A ten rám se ohnul, cca o 1.5-2 mm, takže neseděla zadní část case. Té deformace bych si samozřejmě na první pohled nevšimnul, kdyby to nezpůsobilo problém s těmi zády. Jeden z těch kousků mi tu leží na stole.
    https://scdn.androidcommunity.com/wp-content/uploads/2015/08/Samsung-Galaxy-S6-Drop-Test-38.57-PM.png

    Ad ze bys mel vubec paru o tom, jak funguje digitalni fotka, samo nepripada v uvahu, protoze ty trotle, na ten chip dopada nejaky konstatni mnoztvi svetla, a cim vic px tim min svetla per px a ... prekvapeni ... od cca 10Mpx ... tim horsi výsledek - no jistě, vy idiote, jak bych asi mohl vědět, jak pracuje digitální fotografie :D. Na senzor té samé velikosti (BTW ty dva telefony nemají stejně velký senzor) samozřejmě nedopadá konstantní množství světla, protože jeho množství záleží na světelnosti objektivu, velikosti čipu a aktuálním zaclonění. U světelnosti objektivu mají malé senzory výhodu, protože světlo neprochází skrz tak tlusté vrstvy skla/plastu, a projde ho víc. Senzory se pak liší citlivostí i odstupem signál/šum, a nejde zdaleka jen o velikost pixelu; pro ilustraci se stačí podívat na parametry sensorů před 10 lety a dnes. Plus se liší strategie clonění (a s ní dopady difrakce) i image processing (demosaicing - nevím jestli si vůbec uvědomujete, že u 10MP sensoru máte 3.3M R pixelů, 3.3 G pixelů a 3.3M B pixelů; redukce chromatické aberace; noise reduction; color processing atd.).
    Senzor s vysokým rozlišením má smysl určitě kvůli demosaicingu. Pokud je dostatečně kvalitní optika, tak to při nižším rozlišením fotografie než senzoru dává možnost použít bezeztrátový digitální zoom.

    Když to shrnu, tak vaše znalosti jsou povrchní, a vaše vyjadřování je odrazem vaší primitivní osobnosti.