Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google přestal spolupracovat s Huawei od Jiří Eischmann - "Ty sankce nemají žádný právní základ dokonce ani...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2019 22:24

    Jiří Eischmann

    "Ty sankce nemají žádný právní základ dokonce ani důkaz. A to je právě to proč v USA zuří a zjevně museli zmáčknout i google. Na ostatní mají páky mnohem horší blížící se žádným."

    Je úplně irelevantní, jestli ten zákaz má nějakou oporu důkazech proti Huawei. Je to zákonné nařízení americké vlády, kterým se musí řídit všechny společnosti obchodující v USA. O žádné zatlačení na Google nejde. Takovéto kroky teď podnikají všechny americké (a nejen americké) společnosti, které mají nějaké vztahy s Huawei. Věřte mi, že vím, o čem mluvím. Pro jednu takovou pracuju ;-)

    Jinak dostat APK aplikací z Google Play samozřejmě technicky jde. Nakonec existuje takový APKMirror. Jenže ten žije v šedé zóně, protože Googlu nestojí za to, aby proti němu podnikal nějaké kroky. Stejně jako komunitní distribuce nestojí Fraunhofer Institutu za patentové žaloby ohledně H.264. Něco jiného ale je, když něco takového nasadí jeden s největších výrobců telefonů na světě.

    Můžou instalovat Android bez softwaru od Googlu s tím, že si to můžou uživatelé někde pokoutně doinstalovat, ale trh s mobily je dnes tak konkurenční, že jen tato skutečnost je připraví o většinu zákazníků.