Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google při zneužívání dominantního postavení neporušil zákony USA od pravdokop - Víte, v čem je rozdíl mezi Googlem na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2013 23:07

    pravdokop

    Víte, v čem je rozdíl mezi Googlem na jedné straně a Mrkvosoftem a nyní bohužel i Applem na straně druhé?

    Google je obrovským přínosem pro všechny běžné uživatele (jak zpráva velice správně konstatuje), který díky své otevřenosti a obchodní politice poskytuje SW nejvyšší kvality ZADARMO (vyhledávač, mapy, google-docs, Android, atd., atd...) nebo za minimální ceny.

    Mrkvosoft vždy chtěl a stále chce odřít i z běžných(!) uživatelů kůži z těla a pro svoje zisky je ochoten pošlapávat zavedené SW-standardy a vymýšlet místo nich svoje příšerné proprietární "náhrady" za zřejmého zneužívání své dominance včetně právních a finančních pák až za hranou zákona.

    Z Apple se bohužel vyklubal největší patentový troll v dějinách, který překonal i Mrkvosoft, a to je co říci. Obě tyto společnosti jsou ochotny jakýmikoliv prostředky zabránit konkurenci nabourat jejich dominanci a v důsledku udržovat neskutečně vysoké monopolní ceny svého SW resp. HW pro běžné uživatele.

    Prostě a jasně: Některé firmy světu prospívají, jiné škodí. Je na každém z nás, ať si o tom udělá obrázek a pak se chová podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.