Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google při zneužívání dominantního postavení neporušil zákony USA od Lael Ophir - Fakt nikdo nemohl konkurovat MSIE? V Netsca klidně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2013 0:12

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Fakt nikdo nemohl konkurovat MSIE? V Netsca klidně mohli dávat zdarma, stejně jako MSIE. Nakonec to ukazuje financování Firefoxu a dalších projektů.

    Security Essentials jsou dumping? Co je potom OpenOffice od Sunu, Ubuntu od Canonicalu, nebo jakýkoliv jiný open source? Kdo se zastane třeba všech těch výrobců textových editorů, které Sun odstřelil uvolněním zdrojáků StarOffice?

    Kdežto Google se standardů skvěle drží. Například Java Androidu je vykuchaná a zmršená (dekompilovaná a pak rekompilovaná) jen proto, že si Google myslel, že mu to projde. Jestli se mu to povede, to je otázka.

    MS potřeboval v Javě lepší integraci s Windows, tak si ji napsal. Kerberos je kapitola sama pro sebe. Fakt byste chtěl při setupu každé stanice například zadávat nevím kolik konfigurace, včetně hostname password change serveru? To se MS pochopitelně nelíbilo, takže použil co se hodilo, a zbytek ohnul. Osobně bych to udělal úplně stejně.
    BTW zábavný detail: Linux jako unixový systém není POSIX compliant. Povídejte mi něco o standardech :D

    Webkit není vendor ani browser, takže jeho prefix nemá na stránkách co dělat. A například -webkit-linear-gradient už měl být dávno z WebKitu dropnutý, protože tato část CSS3 je ve fázi Candidate Recommendation. Navíc implementovat cokoliv nefinálního je zvěrsto, které opět jenom rozbíjí web.