Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google Reader za čtyři měsíce končí od Honza77 - Google chce asi předložit důkaz, že i oblíbená...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2013 23:28

    Honza77 (neregistrovaný)

    Google chce asi předložit důkaz, že i oblíbená služba od velkého hráče na trhu může kdykoli nečekaně skončit a přecházet na cloudové služby je vysoce rizikové.

    Mimochodem těch uživatelů bylo asi poměrně hodně - stačí se podívat na různé aplikace, které Google Reader využívají. Třeba Aktuality Google na Androidu má přes 10 milionů stáhnutí.

    Jinak důvod je asi v tom, že služba nepřináší žádný zisk. A nějaký nový snaživý manager se snaží maximalizovat zisk a tedy hledá věci, které lze zrušit. Okamžitý efekt úspor je zřejmý, nějaký pokles důvěry apod. sice přinese třeba větší ztrátu, ale nelze jej objektivně přesně vyčíslit. Takto naštve zejména ty power users, vývojáře apod., které každá platforma potřebuje ke své úspěšnosti. Přitom z těch ostatních věcí jsou zisky mnohařádově větší kolik stojí provoz Google Reader, takže i nějaký pokles ve zlomku procenta představuje mnohem více.

    Nebo že by za tím byla nějaký autorská práva, patenty apod.? Ale to by se asi Google pochlubil, takže to budou ty peníze...