Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google začal nabízet desktopové Chrome aplikace od bnm - Ad 1. Tenhle postup funguje u kratších vědeckých...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2013 0:54

    bnm (neregistrovaný)

    Ad 1. Tenhle postup funguje u kratších vědeckých článků jen vyjímečně. Zvlášť když jsou spoluautoři studenti. V tom případě se musí skoro vše přeorávat. Představa, že jeden student napíše Úvod, druhý Metody a třetí Výsledky je silně naivní. Samozřejmě, že dělba práce se naplánuje. Ale od určitého momentu mluví každý autor do všeho. Důvod je jednoduchý: Každý z autorů je zodpovědný za správnost *celého* článku, ne jen těch vět, které psal.

    Ad 2. To je typická odpověď Microsoftu. Dokud tu funkčnost ve svém produktu nemá, tak ji nikdo ze zákazníků nepotřebuje. Pak ji přidá a najednou se jakoby zázrakem zjistí, že zákazníci bez ní nemohou být, a že každý, kdo si tu novou verzi nekoupí, je zpátečník.

    Osobně nevidím důvod používat webovou aplikaci

    Tohle napsat na fóru, kde většina čtenářů používá Linux nebo Unix, skutečně vyžaduje vysokou úroveň slepoty. Jako kdyby MS Office pro tyhle systémy existovala.

    Co se nahražení webové aplikace desktopovou týče: zkuste si třeba Zoho Docs. Při jejich tempu vývoje budou zanedlouho mít webovou aplikaci, která desktopovou v alespoň 95% nahradí. Z technického hlediska jsou Zoho Docs zajímavá varianta. Otázky tam jsou ohledně zajištění privátnosti dat.