Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google začal šířit Android 7.0 Nougat od TKL - To bych netvrdil s takovou jistotou. Apple přestane určitý...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 8. 2016 12:24

    TKL (neregistrovaný)

    To bych netvrdil s takovou jistotou.
    Apple přestane určitý hw podporovat ve chvíli, kdy by uživatelský zážitek na novém systému nebyl (podle Apple) dokonalý, tzn. něco by se zpomalilo nebo zasekávalo.

    Z vlastní zkušenosti vím, že někdy je update povolen, i když je to na hraně: např. na iPhone 4 se dal nainstalovat iOS7, což bych - kdybych věděl, jak se odezva změní - znovu neudělal.

    Stejně tak např. v době, kdy se na trhu objevil Mac OS X Leopard a Apple zařízl podporu starších strojů s procesorem PowerPC G3, existovalo mraky návodů, jak to obejít. Ano, bylo to triviální, stačilo změnit jeden řádek v konfiguraci instalátoru. Leopard pak opravdu bylo možné nainstalovat, ale používat ho bylo za trest.

    Tudíž přístup Google mi v tomto případě připadá mnohem agresivnější, než u Apple, protože odříznout 3 roky staré zařízení, které má jistě výkonu na rozdávání, je čistě obchodní taktika, nikoliv vina nedostačujícího hardware.