Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google začne neplatícím uživatelům omezovat délku hovorů ve službě Meet od PavelM - BBB má celou řadu omezení, asi největším je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2021 22:06

    PavelM

    BBB má celou řadu omezení, asi největším je množství připojených uživatelů, musí to utáhnout provozovaný server. Takže jednotky a možná i nějakých 15-20 lidí ano, ale sto lidí najednou to na rozdíl od cloudu neutáhne (to ale píšou i jeho tvůrci). Byly tam i nějaké problémy v některých komponentách, které výrazně server zatěžovaly. Používá se často i kvůli jednoduché integraci do LMS Moodle.

    Co se mi na něm nelíbilo byl kouskovaný zvuk (asi z důvodu ne úplně ideální detekce ticha), při horším připojení se to lidem seká nebo mají pocit, že mluví robot (i když záznam je v pořádku) a nestandardní formát záznamu: Audiostopa se ukládá k videu z kamery (pokud je kamera vypnutá, tak k bílé ploše), ale prezentace se ukládá jako pozice kurzoru (tuším v XML) a obrázky slidů. Exportovat video s prezentací přednášky je tak možné ze záznamu jen nějakým záznamem obrazovky. Plus záznam (audiostopa) pokud není nastaveno na serveru jinak je v základu (tuším stále) v kodeku, který nebyl podporován na MacOS.

    Byly i problémy s tím, že se někdo nebyl schopný na BBB připojit k audiu, zejména za NATem.

    Ale jsou to zkušenosti zejména z doby před půl rokem až rokem, možná hodně věcí vyřešili.