Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Grafický instalátor pro Gentoo od RWS - Jojo, taky GUI instalaci nechci. Nebo teda, klidne...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2005 14:28

    RWS (neregistrovaný)
    Jojo, taky GUI instalaci nechci. Nebo teda, klidne at ji udelaji, ale stejne budu pouzivat cmd line. Libi se mi, ze muzu system instalovat z jinyho beziciho systemu (Knoppix) a pritom normalne pracovat. Nechci GUI instalaci, pri kterej nemuzu delat nic jinyho.

    Na druhou stranu pro BFU to muze byt napomocny, ale obavam se, ze Gentoo je spis stejne pro lidi, ktery aspon trochu v cmd line umi delat. Pro BFU bych doporucil spis MDK nebo SuSE (nerikam tim, ze MDK a SuSE jsou JEN pro BFU:))

    Jinak pri instalaci Gentoo jsem mel ted docela problemy pri emerge system, protoze jsem si zapnul docela dost voleb a pak tam vznikali cyklicky zavislosti typu: perl kompuluju s podporou ssl, takze potrebuje openssl, cili nejdriv se bude instalovat openssl, pak perl. Jenze ouha, openssl vyzaduje perl. A normalni user je v koncich. Musel jsem nejdriv udelat USE="-*" emerge perl, cimz se nainstaloval jednoduchy perl bez podpory openssl. Pak jsem mohl pustit emerge system, kde se emergoval openssl (pouzival ten jednoduchej perl) a pak se reemergoval perl se vsema puvodnima flagama. Takovyhle zavislosti jsem mel celkem ctyri tusim: openssl potreboval perl, pam potreboval automake, ttmkfdir potreboval libtool a samba potrebovala ldap. Takze tady by mohl BFU skoncit, jedine by musel ject od stage3 nebo stage2 (ted presne nevim, ktera z nich je po emerge system).