Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Haiku je v betaverzi, přináší balíčkovací systém a další novinky od Jan F. - Jeho paradigma je primarne desktop a single user...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2018 18:24

    Jan F. (neregistrovaný)

    Jeho paradigma je primarne desktop a single user pouziti. Neco na styl macOS - jediny unifikovany desktop, zadne Xwin, wayland, athena, GTK, QT a ostatni vesmes nekompatiblini GUI veci.

    Taky kernel je zajimavy, vychazi z puvodniho BeOS a pridava vlastni originalni vylepseni. To nejdulezitejsi - nema to nic spolocne s monolitickym molochem linuxem. Ze umoznuje POSIX je asi jedina spojnice mezi unixovym svetem, hlavne pro snazsi portaci existujiciho kodu. Viz tabulka https://sortix.org/os-test/ . 64bit verze pouziva gcc7 (32 bit verze pouziva gcc 2.x kvuli binarni kompatibilite s puvodnimi BeOS aplikacemi).

    Linux-based distributions stack up software – the Linux kernel, the X Window System, and various DEs with disparate toolkits such as GTK+ and Qt – that do not necessarily share the same guidelines and/or goals. This lack of consistency and overall vision manifests itself in increased complexity, insufficient integration, and inefficient solutions, making the use of your computer more complicated than it should actually be.