Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Hewlett-Packard propustí dalších 16 tisíc zaměstnanců od Lael Ophir - V době "starých dobrých nezničitelných" tiskáren HP LaserJet...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2014 14:03

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    V době "starých dobrých nezničitelných" tiskáren HP LaserJet jsme jich používali v práci velikou spoustu, a to intenzivně. Mohu vás ujistit, že zdaleka nejsou nezničitelné. Neustále byly problémy s podáváním a znečišťováním papíru, velmi často se zaseknutím papíru na výstupu, celkem často odcházely fusery, drum units (technicky součástí tonerové cartridge) apod.

    Nejhorší zkušenost jsem ale udělal o pár let později s barevnou laserovou tiskárnou od Minolty. Část toneru zřejmě "by design" pravidelně končila v prostoru tiskárny a znečišťovala papír. Uměla sice X stránek za minutu, ale složitější stránky tiskla i dvacet minut. Přesto že byla díky svým "kvalitám" používána naprosto minimálně, během roku se měnilo snad všechno co se měnit dalo, některé věci opakovaně. Pro pobavení: jednou se na fuser připekly transparentní fólie. Samozřejmě to byl typ doporučovaný výrobcem pro konkrétní tiskárnu. Ve srovnání s touhle hrůzou byly stroje od HP požehnáním.