Hlavní navigace

Názor ke zprávičce HitHitová kampaň na téměř desetileté soudní výlohy majitele ukradeného notebooku od Miroslav Šilhavý - Pojistovna pocka, az policie ukonci setreni, a pak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2020 19:58

    Miroslav Šilhavý

    Pojistovna pocka, az policie ukonci setreni, a pak pojisteny dostanete dle pojistky cast ze zustatkove hodnoty (obvykle smesnou).

    Jsou na trhu pojišťovny, které pojišťují na cenu nové věci. Před lety mi vykradli byt a ukradli kinofilmový fotoaparát střední třídy (cca 20 kKč). V době krádeže se už ale vyráběly jen profesionální přístroje (zbytek přešel na digitál), tak mi pojišťovna vyplatila 56 kKč - tedy cenu nového nejblíže srovnatelného aparátu. Na konec vyšetřování taky nečekali - pravda, modlil jsem se pak, aby zloděje nevypátrali a já nemusel pojistné plnění vracet :).

    To jen tak bokem, že zrovna tato část Vašeho popisu řešitelná je.

    Jinak s úpravou nového OZ souhlasím, kupující mnohdy nemá v ruce žádné indicie, podle kterých by ověřil, že zboží kradené není. Ty drží ze všeho nejvíc v ruce poškozený; pro vymahatelnost práva je nová úprava o maličko lepší, i přes ty nevýhody, co jste popsal. (I za staré úpravy na tom byl někdo bit)