Hlavní navigace

Názor ke zprávičce HitHitová kampaň na téměř desetileté soudní výlohy majitele ukradeného notebooku od Heron - to by se nám snížila kriminalita Jasně no. Za...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2020 13:27

    Heron

    to by se nám snížila kriminalita

    Jasně no. Za bagatelní (a často i neexistující) přestupky tady máme téměř milion exekucí ročně. (Loni "jen" půl milionu.) Evidentně toto vaše řešení funguje naprosto skvěle. Oh wait...

    (Pomíjím nyní ty, kteří kradou proto, aby se co nejdříve ubytovali v teple.)

    Takže si přece jen uvědomujete, že realita může být složitější.

    V případě krádeže na oplocené a označené zahradě jsou karty opravdu dopředu rozdané.

    Nejsou. V našem civilizačním okruhu se naštěstí za překročení hranice pozemku okamžitě nestřílí a je současně poměrně běžné, že například děti přelezou sem tam nějaký ten plot, když jim tam spadne míč.

    Nehledě na to, že i když vám nějaký pozemek patří, tak určité typy pozemků ze zákona nesmíte oplotit a musíte strpět vstup ostatních lidí (týká se zejména lesů).

    Co kdyby tam majitel JEN kácel strom a ten mu spadl na hlavu?

    Nevím, jak je to konkrétně u stromů, ale vybrané činnosti mohou provádět pouze kvalifikovaní pracovníci za stanovených podmínek a rozhodně to není tak, že můžete kácet stromy jen tak někomu na hlavu (v případě kácení stromů na našem pozemku kolem našich paneláků jsme jako výbor SVJ museli žádat technické služby, které nám povolili co a kdy se může kácet - víc o tom nevím, prostě jsme je to nechali rovnou udělat).

    poškozeného nejdříve obvinit bez toho, aby bylo nejdříve vyřešeno to

    Toto je naprostý nesmysl. Už jsem vám uváděl, že jsou to zcela oddělené případy.

    co jej k danému jednání vedlo

    Tohle je naprostá bomba. Ok, teď jste měl naštval a já jdu zabít souseda. Takže nejdřív prosím soud, aby zjistil, jestli jste mě naštval oprávněně nebo ne a až potom prosím řešme nějakou podružnou vraždu. Snad se shodneme na tom, že poškozování osobnostních práv a to ještě tímto způsobem zobrazováním intimních chvilek je na míře poškození výrazně jinde, než cena HW.

    Pak by nedocházelo k absurditám, kde je řízení se zlodějem odloženo pro nedostatek důkazů a poškozený jde do lochu, protože o někom napsal dehonestující pravdu.

    Ale to není absurdita. Ano, chápu, že původní majitel byl naštvanej, stejně jako je naštváno tisíce dalších lidí, když policie nedokáže vypátrat viníka. Ale toto jej, ani nikoho jiného, neopravňuje k tomu si vybít zlost na někom jiném a to ještě výrazně větším způsobem, než byla škoda způsobená jemu. Toto přece není právo.