Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Hlasování k OOXML v ČR od LO - Ve firmě bývá zpravidla každý dokument unikátní. Jenom...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2007 12:40

    LO (neregistrovaný)
    Ve firmě bývá zpravidla každý dokument unikátní. Jenom přechod z Office X na Office X+1 znamená aktualizaci hromady templatů, zkoušení vazeb na různé systémy apod. Náklady na přechod na ODF-office (říkejme mu třeba OpenOffice, protože nikdo jiný zřejmě ODF neimplementuje v použitelném produktu) by byly pro firmy velmi vysoké. Následné náklady na převod dokumentů by byly prohibitivní.

    Nakonec se zkuste podívat do historie, jak dlouho MS převáděl trh na tak dobrý produkt, jakým je MS Office. Va vašich představách zřejmě firmy začnou zítra vše převádět všedo ODF, a stráví nad tím tisíce člověko-dnů. Kdybyste někdy zkusil větší projekt tohoto stylu, věděl byste, že do toho nepůjdou, a znal byste důvody.

    Ano, po instalaci nového kancelářského balíku se starý odstraňuje. Uživatel pracuje s jedním produktem. Nebo chcete znásobit náklady na licence, školení helpdesk a podporu? Navíc by produkty musely být paralelně nainstalované trvale. Nechtěl byste snad zastavit na rok práci a ručně převádět všechny staré dokumenty?

    Dívejte se na to realisticky. Jakýkoliv bude nový formát dokumentů, převod do něj musí být automatický a bezeztrátový. Už jen ztráta maker a šablon je veliký problém, ruční převod dokumentů je z říše sci-fi.