Hlavní navigace

Názor ke zprávičce HP a Asus oznamují notebooky s procesorem ARM a výdrží 20 hodin od Lael Ophir - Ad napr. zakaznici Dellu jeho NB s Ubuntu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2017 1:35

    Lael Ophir

    Ad napr. zakaznici Dellu jeho NB s Ubuntu kupuji, v Dellu jsou s Linuxem spokojeni, nizke naklady se jim uz mnohonasobne vratili, pridavaji Linux do dalsich a dalsich modelu - Dell poskytuje Linux na desktopu s přestávkami už od devadesátých let. Teď nabízí pár modelů s Linuxem. To 1% je to zjevně malý trh, ale není důvod, proč nevyjít vstříc i zákazníkům s menšinovými preferencemi, pokud to nese zisk. Ovšem těžko říct, kolik toho Dell opravdu prodá. S čísly se totiž nikdy nepochlubil.

    Ad duvod proc lide "chteji" Windows je ten ze ho koupi v krame s NB, kdyby tam byl GNU/Linux tak 99% z nich to bude uplne jedno co tam bezi, proste si pustej Firefox/Chrome, LibreOffice, VLC, Skype - Bohužel si nespustí ani MS Word a Excel, podnikové účto, mzdy, HR agendu, Photoshop, Illustrator, Visual Studio, Mixcraft, ACID Pro, hry... Ale zase uvidí při bootu Tuxe, a budou mít hřejivý pocit, že i když mají počítač na nic, tak jeho používáním podporují... asi RMS, aby měl na mýdlo a čistírnu/prádelnu.

    Ad LibreOffice, statni sprave ho ma z nejen moralnich duvodu používat - No to by mě rozesmálo :). Státní správa tu není proto aby prosazovala vaše nebo moje osobní preference v oblasti SW, a říkala tomu "morální důvody".

    K poslednímu odstavci: vždycky mě potěší přečíst si něco od vesnických prasomrdů, kteří sice ignorují fakta a pletou si pojmy s dojmy, ale na druhé straně pobaví ;)