Hlavní navigace

Názor ke zprávičce HP ukončí provoz cloudových služeb spojených s webOS od Lael Ophir - No jasně, může za to zlý MS :D....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2014 16:35

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    No jasně, může za to zlý MS :D. Telefon Pre3 byl pokračovatelem Palmu Pre, který se prodával velmi špatně. Smartphony s klávesnicí zjevně zákazníky netáhnou, obrazovka byla malá, telefon byl tlustý a těžký. Navíc pro WebOS nikdy neexistoval dostatečný výběr aplikací, a i ty dodané od HP byly mizerné.
    Tablet TouchPad se prodával neskutečně mizerně. S cenou na tom byl jako iPad, a neměl žádnou konkurenční výhodu. Zato dost nevýhod: nedostatek SW a horší design. Samozřejmě při výprodeji za třetinu výrobní ceny se prodával velmi dobře, na tom se ale moc velký zisk udělat nedá :D

    BTW finančně to byla pro HP katastrofa. Koupě Palm a webOS vyšla na 1.2G USD, a produkty postavené na webOS se prodávaly prostě mizerně.

    BTW2 vstupovat na trh smartphonů s novou platformou je dneska dost nesmyslné. Zisky většiny výrobců jsou kolem nuly, i původně značně ziskový Samsung se dostává do problémů poté co na něj shora útočí Apple a zdola levní čínští výrobci. Přitom dostatek aplikací je naprosto klíčový. Třeba Windows Phone vytýkají recenzenti nedostatek aplikací. MS jich má ve Store 300k, což bohatě stačí, ale Apple i Google jich mají 1.3M (z toho samozřejmě většinu trash), takže "pouhých" 300k je prý nevýhoda. Nová platforma začíná s aplikacemi skoro na nule, a to je velký problém.

    Ohledně té teorie, že MS tlačil na HP cenou Windows: máte k tomu nějaké konkrétní informace, nebo jde o silnou domněnku? :) Řada jiných výrobců, včetně například Aceru a Lenova, vyrábí PC i smartphony, a žádné problémy neměli.