Hlavní navigace

Názor ke zprávičce HTC a Samsung připravují žalobu na Apple za použití LTE od ttt - ...nestacim se divit. Samozrejme, ze (hlavne) v USA by...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2012 10:44

    ttt (neregistrovaný)

    ...nestacim se divit.

    Samozrejme, ze (hlavne) v USA by potreboval opatentovy system upravit, nicmene mi prijde zvlastni, jak se kazdy obouva do Apple za to, ze si chrani sve inovace.

    Ano, budete mi argumentovat tim, ze preci patent na zaoblene zada nebo na kovovy ramecek je neco naprosto trivialniho, stejne jako patent na odemknuti pomoci slide-to-unlock nebo zvetsovani obrazku/stranky pmoci pinch-to-zoom.

    Ano, vsechno jsou to v podstate banalni veci, ktere pouzivame kazdodenne na iOS i na Androidu, pripadne par lidi na WP7 :-).

    Ale ruku na srdce, proc tyhle banlity nenapadly (a jeste k tomu vsechny najednou) nekoho jineho. Po bitve je kazdy general, ted kazdy tvrdi, ze se jedna o samozrejmosti, ktere preci napadnou kazdeho. Vazeni, prozradim Vam novinku. Nenapadly.

    A jestli nekdo bude tvrdit, ze uz v roze 2004 mel presne stejnou myslenku na dotekovy displej se slide-to-unlock apod, pak mi nezbyva nez rict jedine: "Mel jsi myslenku dotahnout do konce, vyrobit takovy pristroj a nechat si sve myslenky patentovat". Protoze to nikdo jiny neudelal, udelal to nakonec Apple, ktery v roce 2007 spustil naprostou revoluci v oblasti smartphonu.

    Nebyl to Samsung, ani HTC, ani Nokia, byl to Apple. Maji pravo si sve inovace chranit a je naprosto zrejme, ze konkretne Samsung flagrantnim zpusobem kopiruje Apple produkty jak jen muze.

    A nakonec, co se tyce zaloby na LTE. K smichu. Pochopitelne, ze LTE chip, ktery je pouzit v iPhonu je dodavan dodavatelem Apple (Qualcomm, myslim) a ten ma POCHOPITELNE licenci na potrebne LTE patenty, pokud je sam nevlastni. Takze Samsung nema zac Apple zalovat, stejne jako v pripade 3G patentu. Nema sanci na uspech.