Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Humble Indie Bundle skončil rekordní sumou 5 milionů USD od kolemjdoucí - Nic ve zlém, ale pletete si pojmy s...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2012 2:48

    kolemjdoucí (neregistrovaný)

    Nic ve zlém, ale pletete si pojmy s dojmy. "Hmm" má pravdu. Stačí se třeba podívat k sousedům na Lupu. Tahle perla padla v rozhovoru s panem Horákem z Musicjetu.


    Proč aplikace MusicJetu funguje pouze pod operačním systémem Windows?


    To je otázka priorit a zdrojů. Připravujeme ale flashový player. Tím zasáhneme i uživatele jiných operačních systémů než Windows. V Česku nepovažujeme v současné době vytváření speciálních aplikací pro počítače s Linuxem a operačním systémem od Apple za vhodně vynaložené peníze. Ti, kdo používají Linux, totiž nebudou za hudbu platit ani náhodou a ti, co mají Mac, používají iTunes.

    Ale těch příkladů je samozřejmě daleko víc, stačí si projít jakýkoliv flamewar na téma Lin vs Win a člověk tam narazí minimálně na jeden příspěvek, který by se dal shrnout slovy, "Na co Linux? To jsou 2000Kč za Windows 7 Home Premium opravdu tolik?" Viz. třeba příspěvek (bod 3) od Mamláska z minulého týdne tady na Rootu. Ale na Živě, Idnes apod. najdete i lepší příklady. Někteří lidé si prostě nedovedou ani ve snu představit, že by někdo mohl používat Linux i kvůli tomu, že mu práce na něm vyhovuje. :)

    A jedna malá poznámka na konec. Proč se kritici malého podílu Linuxu na posledním Humble Bundle nepodívají na ty "Bundly"předešlé? Z 13 HB zaplatili linuxáci v 7 případech víc peněz než uživatelé Macu, 6x zas zaplatili víc Mackaři. U prvního Bundlu a Frozen Byte Bundlu zaplatili linuxáři bezmála polovinu toho co uživatelé Windows. Takže i v absolutních číslech může jít o zajímavé částky. Jak moc zajímavé, to už si musí každá firma zvážit sama.