Hlavní navigace

Názor ke zprávičce I Samsung bude platit Microsoftu za zařízení s OS Android od Libor Šedivý - Jinak asi se oba bavíme o jiných Win7,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2011 20:36

    Libor Šedivý

    Jinak asi se oba bavíme o jiných Win7, ten BT je vážně náročnej. Je to z toho důvodu, že občas restartuji mezi různými OS (nemohu se omezit jen na jeden či dva), no a jelikož jeden OS neuzná spárování z toho druhého, tak musím vždy instalovat znovu. Já už si na to zvykl, ale na Ubuntu je to otázka pár sekund, na Windows až 2 minut, včetně naprosto zbytečné instalace ovladačů pokažém "přepřidání"...

    Wifi jsem řešil u kamarádky a tak jednoduché, jak to popisujete, to vůbec není. Zkoušel jsem to, jak to říkáte, ale měla custom manažer, jenže ten byl nanic, zkoušel jsem přepnout do windowsovského, ale za žádnou cenu to nešlo. Nakonec se to povedlo celkem krkolomnou cestou přes konfiguraci.

    "Win7 a wifi? Konečně použitelný interface. Na systrayi kliknete na ikonu, vyberete síť, případně zadáte heslo, a je hotovo. " :-) - tohle uměl linux už před pár lety. Problémy se zabezpečením bývaly, ale to je tak 4 roky zpět. Zkuste aktuální verze Ubuntu a uvidíte, že je to něco zcela jiného.

    Jinak jak píšete o těch gigantech, jak prodělali na linuxu - použili klasický obchodní model a to je chyba. Jen jejich chyba, že si nechránily své prostředky lépe. Pokud nepochopili myšlenku OSS, tak mi je jich líto. Google na to jde správným směrem a já mu fandím. :-)

    Co se týče Unity, už jsem tu někde psal, že s ním nejsem zcela spokojen. Ovšem čím déle ho používám, tím více se mi líbí a zvykl jsem si na něj. Má práce je nyní efektivnější než dříve. Chce to poladit chyby a jistě se dočkáme něčeho více použitelného. Ale pořád koketuji k návratu ke Gnome nebo Xfce, které mi vyhovovalo také, už kvůli členěné nabídce aplikací.