Hlavní navigace

Názor ke zprávičce IBM představí Lotus Notes pro Linux od Izak - Cenik jsem nasel zde: http://tcl-digitrade.com/zakaznici/iftweb2000/tcldig_home.nsf/n1/licence_domino Jen jej presne nechapu, jestli...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2006 16:30

    Izak (neregistrovaný)
    Cenik jsem nasel zde:

    http://tcl-digitrade.com/zakaznici/iftweb2000/tcldig_home.nsf/n1/licence_domino

    Jen jej presne nechapu, jestli je to Cena + maint 12 (to znamena muzu uzivate porad, jen nesmim upgradovat)
    nebo jetli je to jeden rok a basta, ale spis je to neomezene uzivani + 12 mesicu upgrade.

    Jinak domino enterprise 3000 Eur /CPU + licenze za kazdeho clienta: 142 eur + inotes(web):111 eur + alespon jeden designer: 767 eur.

    Pry jdou i kupovat baliky atd, kazdopdne do verze 6.5.x se urcite neic nekontrolovalo, takze stahnete z webu a pouzivate ... a ono to bude fungovat ... stejne nikdo nebude ve velke firme pouzivat Domino nelegalne, max. neohlida pocet klientu.

    Holt hezka sumicka, ale nutno dodat ze to neni email, ten je tam jenom tak mimochodem a je to to nejhorsi co tam je, je to proste mohutny replikacni nastroj na "aplikacni databaze" (apliakce a DB soubor je v notesech to same, jsou to divne usporadana data + designer, ktery tomu da funkce a vzhled) a ma to vyhledavaci indexy ... a cele to musi mit staly dohled, jinak se to zacne spomalovat a padat (i SMTP a jeho fronty se musi hlidat, jinak to spadne, neni to jako postfix, pak replikacni konflikty .... )