Hlavní navigace

Názor ke zprávičce IBM žaluje open-source firmu za zneužití patentů od anonym - Co je na stylovém a prostě funkčním HW...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2010 21:51

    bez přezdívky

    Co je na stylovém a prostě funkčním HW a SW geniální? To že prostě funguje a to, že je použitelný a intuitivní. To, že není tak rozšířený je pouze faktem, že je spjatý dlouhou dobu s PC nekompatibilní architekturou. Dlouhou dobu (kdy používali RISC procesory) to byla výhoda a MAC byl právem výsadou profesionálů v grafickém a hudebním průmyslu. Už tohle je mnohem víc než kdy windows světu přinesly.:)

    Ad windows na desktopech. Nepřinesli nic jiného, systém skvělých okýnek a ikonek existoval doložitelně 4 roky před windows 1. To, že je windows tak rozšířený je pouze dlouhými prsty MS a tím, že dlouhá léta cpeme dětem do hlavy, že PC == windows. Jenže to tak není. Nikdy jsem ve škole neslyšel o MACech, nikdy jsem neslyšel o alternativách. Takže mi netvrď že Win jsou na PC jen výsledkem píle MS. Leda tak výsledkem pilného brainwashingu, podlézání státním autoritám, školám a smlouvám omezujících korporátní používání OSS. Jak už tady Radovan řekl, rozšíření Windows jde na vrub pouze debilizaci koncového zákazníka. Pokud by se ve školách vyučovalo i o alternativách, kdyby ve školách, státní správě etc akceptovali otevřené formáty a nenutili lidi používat Windows, byli bychom mnohem dále.