Hlavní navigace

Názor ke zprávičce iDnes opustil Windows Media Video od anonym - Dobry vecer, priznam se, ze prilis nechapu Vase paradigmata....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2009 23:18

    anonymní
    Dobry vecer,
    priznam se, ze prilis nechapu Vase paradigmata. Mozna by mi pomohlo v orientaci, kdybyste se podepsal. Doufam, ze se nestydite.

    Rozhodne nerozumim tomu, ze jeden server "supportuje jeden flashovay prehravac (ten svuj)". Podle toho, co vim, tak vetsina poskytovatelu obsahu pouziva nejak priohnute volne dostupne prehravace videa.

    Co se tyce prehravacu, tak dokud nebude k dispozici tag "video", tak nepovazuju zadnou z variant za optimalni. A protoze reklama vkladana do objektu prehravace NEFUNGUJE (alespon na ceskem trhu), moje aktualni doporuceni je takove, ze video se ma vysilat do prehravace vide a ne do nejake webstranky stranky zasvinene nejakymi skripty. Reklama se ma vysilat televiznim zpusobem.

    Format doporucuju MPEG-4 nebo VC-1 (klidne oba, disky jsou levne). Plne televizni rozliseni a datovy tok mezi 1-2 Mb/s (v zavislosti na scene).

    Zmenu pristupu muzu doporucit pote, co se bud:
    - bude k dispozici v prohlizecich html tag video
    - nekdo nakope poradne exMarcomedia programatorum zadek a oni zacnou generovat kod, ktery se nechova jako prase
    - v microsoftu dospeji k nazoru, ze Silverlight potrebuje "extra kick of functionality and marketing"

    Prosim neocekavejte moji dalsi reakci v diskusi. Obavam se, ze se pohybujeme v ruznych astralnich sferach.

    Pro me je dulezite, abych obslouzil maximum divaku takovou formou, ktera pro ne bude pohodlna a za splneni podminek, ktere mi dal majitel obsahu.