Hlavní navigace

Názor ke zprávičce iDnes opustil Windows Media Video od Sten - 1) A co ten MPEG? Mimochodem které (kromě...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2009 23:53

    Sten (neregistrovaný)
    1) A co ten MPEG? Mimochodem které (kromě historických) verze Windows nemají WMP plugin? Snad jediný problém je, že v IE6 se musí blbnout s ActiveX a nejde to přímo přes object tag, ale to jde celkem jednoduše vyřešit přes JavaScript.

    2) A to jako proč? WMV (stejně jako ten MPEG) zvládne jakýkoliv HTTP server včetně Apache nebo nginx, na to (na rozdíl od FLV) není potřeba nic spešl (pokud vím, tak Flash neumí používat HTTP hlavičku Range a místo toho blbne s parametrem v URL).

    3) Problémy se stabilitou mívá hlavně uzavřený Flash, video moduly (protože jsou otevřené nebo alespoň podporované výrobcem příslušného browseru) jsou daleko stabilnější. Navíc nemají problém v tom, že by museli umět interpretovat nějaký bajtkód, nic takového ve videu není.

    4) Tlačítka či obrázky volající JavaScript nebo vestavěný v pluginu. API je stejné, je to object a má nějaké metody jako Play, Pause, Seek, Stop a SetVolume.

    5) Nemusí, je to plugin (stejně jako Flash). Všechny Netscape pluginy stahují přes prohlížeč a tedy i v něm nastavenou proxy a ActiveX používá nastavení systému (Windows).

    6) Bez problémů např. přes QuickTime (podporování samotným Microsoftem). Ale stejně bych preferoval ten MPEG, s tím není problém ani v Haiku :)