Hlavní navigace

Názor ke zprávičce iDnes opustil Windows Media Video od anonym - Support přehrávačů. Možná jde jen o zmatek terminologie....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2009 8:25

    bez přezdívky
    Support přehrávačů. Možná jde jen o zmatek terminologie. Flash přehrávač jako vlastní plugin a Flash přehrávač jako komponenta přehrávající video. Když jsem to psal, tak jsem měl na mysli video přehrávač ve smyslu, že youtube bude použivat jen ten video přehrávač, který je v jejich stránkách a ten bude pochopitelně odladěný. Co se týká supportu verzí pluginu, tak pro účel videa a těch reklam není s ruznými verzemi pluginu také problém (pamatuju snad jen jednu subverzi, co měla problém, ale adobe docela tlačí násilým updaty).

    Vaše představa je, že video se má vysílat do přehrávače a ne do web stránky? Pokud někdo vymyslí, jak to udělat aspoň tak jednoduché a "přirozené", jako jsou webstránky, tak proč ne. Ale proč vymýšlet něco jiného, když tu je WWW? Jen proto, že se někomu zdá, že WWW je pro takový učel nevhodný? Vemte si třeba diskusní fóra před 10 lety (NNTP) a dnes (WWW). S tím nic nenaděláte.

    Doporučujete MPEG-4 a VC-1. Psal jsem, že jsme se rozhodli pro MPEG-4 AVC s AAC ve FLV, kvůli potřebě live videa (MP4 neumí), podpoře Flashe (žádný jiný stabilní plugin neobsahuje H264 a AAC dekodér) a možnosti práce v linuxu na straně serveru.