Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Instalátor Arch Linuxu dostane lepší podporu Btrfs od vogo - Nějak netuším, proč by pokročilí uživatelé měli oceňovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2022 10:24

    vogo

    Nějak netuším, proč by pokročilí uživatelé měli oceňovat instalátor. Osobně se tedy považuji za pokročilého uživatele, nebo velmi pokročilého a instalátor Arch Linuxu mi nikdy nechyběl a to ani před lety, kdy sem Arch instaloval poprvé bez instalátoru, ano kdysi dávno Arch instalátor už měl a z důvodů níže jej opustil.

    Prostě použiji Installation guide více méně jako checklist a instalaci si udělám přesně tak jak mi vyhovuje. Proč bych nemohl mít /home na zvláštním oddíle i na menším disku, vždyť ten systém ani nemusí mít žádné desktopové prostředí, nebo vyžaduji šifrovaný oddíl atd atd. Ok argument je: „nepoužij instalátor, udělej si instalaci ručně“ a ano, přesně to udělám.

    Tyhle instalátory řeší jen určitou podmnožinu použití systému, tedy podmnožinu konfigurací při instalaci. Dlouhé roky byla také absence instalátoru v Arch Linuxu dobrým sítem, ověřil, jestli si potenciální uživatel ten systém opravdu zaslouží. Pokud nebyl sto, přečíst si a pochopit průvodce instalací, pak prostě nainstaloval Manjaro.