Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Intel: cizí procesy v našich továrnách představují možnost od Ladis - Je to vrchol světa *lowendu*. Na highend si...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2021 0:16

    Ladis

    Je to vrchol světa *lowendu*. Na highend si ještě chvilku musíš počkat. A nejde o stejnou kategorii - ten tvůj notebook s NV 20xx shodí výkon na třetinu, jakmile odpojíš adaptér. Pokud nám jde o mobilní výkon, tak nás zajímá výkon při běhu na baterii. Na stole píchnu notebook k eGPU, a ta položí všechno, co je ve workstation notebookách (protože je to zmenšený PC case s desktopovým chlazením). Nadále tak máme jeden stroj: notebook a "dokovačka" (jediný kabel přenáší vše - eGPU, zvuk, LAN, USB porty).

    Perlička na závěr: Tflops na NV 30xx řadě poděl dvěma. Druhá sada FP32 jednotek sdílí data paths s INT jednotkama. Funguje tedy jen pro FP-only programy (reálně každý používá aspoň nějakou INT instrukci). Je cílené jen jako hrubé řešení na zdvojnásobení výkonu RT (protože denoising je FP-only a náročná operace pro RT). Tedy pokud nepočítám hezké číslo v marketingových materiálech, na který se chytí jednodušší lidi.