Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Internet Explorer je jako malárie, říkají vývojáři z Mozilly od boris - to neni take jednoduche, pokial vyrobca nema dominantne...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2009 22:42

    boris (neregistrovaný)

    to neni take jednoduche, pokial vyrobca nema dominantne postavenie na trhu tak si moze pridavat do svojho produktu co len chce ale ak uz ma dominantne postavenie(monopol) je nutne ho v rozumnej miere regulovat alebo obmedzit.

    si predstav ze vlastnik elektrickej distribucnej siete(CEZ) kupi vyrobcu elektrickych kotlov a teraz sa rozhodne ze kazdemu svojmu zakaznikovi jeden kotol da „zadarmo“ ale zvysi fixnu mesacnu platbu o 1000 CZK a kedze tato distribucna siet je len jedna a ludia ak chcu elektrinu musia si zobrat aj ten kotol „zadarmo“. podla teba by to bolo asi fer a stat(EU) by do toho nemal co kecat.

    mozno si povies no co tu elektrinu potrebujem a tisicku nejak prezijem ale co ak ten distributor elektriny kupi vyrobcu aut a tiez ho da kazdemu svojmu zakaznikovi „zadarmo“ a to uz by asi ten pausal zdvihol o viac ako tisicku :)). stale si myslis ze stat nema v ziadnom pripade obmedzovat dominantnych vyrobcou?